Otthon

Milyen matracot válasszak?

Mindenki alszik, de mindenki máshogy. Éppen ezért van a matrac piacon annyi féle-fajta, hogy mindenki kénye, kedve, igénye szerint találja meg a számára megfelelőt. Hogy milyen elvárásoknak kell, hogy megfeleljen az ágy, vagy a matrac? Figyelembe kell venni az ember testsúlyát, alvási szokásait, korát, lakóhelyét.

matrac-agy-1

Az évtizedek során több elfogadott nézet bukott, illetve került elfogadásra a matracok kapcsán. Ezek alapján folyamatosan bővült a kínálat.

Kezdődött a sor a bonell rugós matrac típusokkal, amit a későbbiek során további kényelmi funkciókkal láttak el. Így jött be a képbe a zsákrugós, táskarugós matrac, valamint egyre többször tűnt fel, hogy szivacs került a rugók fölé, hogy a pihenni vágyó a bárányok helyett ne rugót kelljen, hogy számoljon a hátán.

A legelterjedtebb a hideghab, azaz a szivacs matrac lett. Szivacs és szivacs között csupán a sűrűségben lehet különbség. Általában nem túl hosszú az élettartamuk, viszont jó ár-érték arányuk miatt a legkedveltebb fekvőfelület.

A hideghab matracnak végül is egy rokona az emlékezőhab matrac. Röviden és tömören a lényege, ennek a rendkívül komfortos és egyre nagyobb körben elfogadott anyagnak, hogy felveszi a fekvő ember formáját, majd lassan visszanyeri eredeti állapotát.

Mindez mellett manapság vannak még természetes anyagokból készült matracok. Ezek a latex és a kókusz matracok, illetve ezek kombinált változata. Ezekről mondható el, hogy 100%-ban bio termékek!