Étel-Ital

Egy sütemény, ami nem csak nálunk, de Amerikában is a gyerekek kedvence

Az egyik legkedveltebb sütemény a legtöbb családban az almás pite. Nagyon sok változata megtalálható a szakácskönyvekben az Internet receptes oldalain, de, ha az igazi mennyei almás pite receptjére kíváncsi kattintson a receptneked oldalára. Egyes vélemények szerint a kezdetben piték sós töltelékkel készültek és elterjedésük a rómaiaknak köszönhető.

almasAngliában még ma a sós töltelékű – hús, hal – pitéka legnépszerűbbek, de népszerű, az omlós tésztával éslágy vaníliasodóval készülő pite is.A franciák is nagyon szeretik a sós töltelékkel készülő quiche-eket(ejtsd: kis). És van egy három királyoknak nevezett kedvelt pitéjük:egy mandulakrémes sütemény.

Az Egyesült Államokban hálaadáskor mindig sütőtökös pite kerül az asztalra, de az almás pite is legalább annyira népszerű, mint nálunk.A McDonald’s első desszertje is az almás pite volt, ami azért került a választékba, mert az amerikaiak legkedveltebb gyerekkori süteménye volt. Próbálja ki a mennyei almás pite receptjét, nem fog csalódni, de érdemes a receptneked oldalán nézelődni, mert nagyon sokféle különleges, de egyszerűen elkészíthető sütemény receptjével találkozhatunk.