fejhallgató erősítő
Otthon

A fejhallgató erősítő jelentősen javít a telefonok és számítógépek hangerején

A laptop és az okostelefon hang leadása növelhető, egy külön erre a célra előállított berendezéssel. Ennek a neve a fejhallgató erősítő, ami olyan specifikus készülék, ami elektromos jelet juttat a hangszóróhoz, rezegteti azt, ezáltal erőteljesebb hangot ad ki. Az egyszerűbb fejhallgató erősítő otthoni használatra alkalmas, stúdiókban való alkalmazásra a professzionális kialakításúak kellenek. A netdepo.hu webáruházban mindkét típus fellelhető, olyan elismert gyártóktól, mint amilyen az Ifi és a Pro-Ject.

Az árkategória széles skálán mozog, kapható ilyen erősítő már 40 ezer Forinttól, a prémiumkategóriás modellekért viszont 240.000 Forint körüli árat kell fizetni. A legkevesebbe kerülő modellek is ideálisak a telefonok, a tabletek és a számítógépek hangzásának feljavítására, alacsony energiafogyasztás mellett. A komolyabb készülékek funkciója, a fejhallgató erősítő szerep mellett, a DAC erősítésének ellátása is, de az mindegyikre érvényes, hogy úgymond átlátszó, tehát nincs észrevehető hatása az audio jelére.

A hálózati médialejátszó az internethez és a helyi saját hálózathoz is csatlakoztatható

A korszerű streamereknek köszönhetően, hozzá lehet férni a népszerű internetes zenei adatbázisokhoz, mint amilyen a Spotify, a TIDAL, a különféle internetrádiók vagy a Deezer. A készülék magyar meghatározása: hálózati médialejátszó. A legtöbb ilyen jellegű berendezés nemcsak a világhálóról, hanem a saját helyi hálózathoz csatlakoztatott eszközökről, mint amilyen például a NAS vagy a számítógép, tud zenei fájlokat lejátszani, még nagyobb felbontás esetén is.

A hálózati médialejátszó okostelefonról is vezérelhető, elegendő letölteni egy mobil alkalmazást és már hozzá is lehet férni a zenei navigációhoz, meg a menürendszerhez. A hangfalakhoz vagy a hifi erősítőhöz is csatlakoztatható ez a kisméretű készülék, továbbá társítható különálló D/A konverterrel is, amennyiben fel van szerelve optikai vagy koaxiális kimenettel. Számos minőségi hálózati médialejátszó áll az érdeklődők rendelkezésére, az állandóan frissülő kínálattal és jelentős raktárkészlettel rendelkező netdepo.hu webáruházban.