napkrem
Szolgáltatás

Mikor válik szükségessé a hajregenerálás?

Sajnos előfordulhat, hogy a sok kémiai hatás és folyamat, amit a hajunk szépségéért teszünk, a visszájára sül el. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy tönkretehetjük a hajszálakat akaratunk ellenére is, ami megköveteli a hajregenerálás folyamatát. A legtöbb esetben a hő-kezelt eljárások ártanak a haj szerkezetének, amilyen a hajvasalás, egyenesítés vagy éppen a festés. Ezek szó szerint tönkretehetik a hajkoronát és kezelhetetlenné válik, ráadásul megkopott és fénytelen látványt nyújt.

Ilyenkor komplex hajregenerálást kell terveznünk, mert a helyzet magától nem fog változni. Első lépésként talán az lenne a legbölcsebb, ha felhagynánk a hajkárosító eljárásokkal, ami azt jelenti, hogy ne tegyük ki kémiai és hőkezeléseknek. Ezek mellett alkalmazzunk olyan pakolásokat, ami a fejbőrnek is jót tesz és a hajszálaknak is. A különböző olajok még a töredezett hajszálakat is megerősítik. A hajregenerálás módszereiről és fontosságáról többet megtudhat az egesszegszakerto.hu weboldalon.

A bőr védelme talán még fontosabb, mint a haj szépsége, különösen ha gyerekekről van szó, ezért a megfelelő naptej babáknak való kategóriája külön figyelmet igényel. Ennél a szempontnál különösen lényeges az életkor, ugyanis más szükségletei vannak az 1 éven aluliaknak és természetesen a kor előrehaladásával változtatni kell a naptejen. Ez egyáltalán nem nehéz feladat, mivel a szakemberek által jóváhagyott és tudományosan tesztelt termékeken kellően fel vannak tüntetve az fontosabb adatok.

A naptej babáknak talán még fontosabb, mint a felnőttek esetében, mert a bőrük sokkal puhább és vékonyabb, ami egyúttal azt is jelenti, hogy hamarabb károsodik és sérül a káros sugarak hatására. Ráadásul a tengerparton játszó gyermekek hamar megfeledkeznek arról, hogy menjenek árnyékba és védekezzenek a leégés ellen. Mindezért a szülők a felelősek, hogy gondoskodjanak megfelelő védelemről azokban a hónapokban, amikor erőteljes napfény a jellemző, különösképpen a nyaralások idején és amikor víz mellett tartózkodnak. Ezért a naptej babáknak életbevágóan fontos!