Szolgáltatás
0

Egészséges, finom, elegáns, gourmet

A teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt az utóbbi évek sikerterméke. A belőle készített kenyerek és egyéb termékek rendkívül egészségesek és nem utolsó sorban finomak is. Ezt annak köszönheti, hogy a kutatások szerint tönkölybúzában, a hagyományos búzához képest sokszorosan találhatóak meg az emberi szervezet számára fontos elemek, vitaminok, ráadásul ezeket a szervezetünk fel is tudja dolgozni. A kellemes ízt pedig, a teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt felhasználásával készített ételek a tönkölybúza természetes, édeskés, gesztenyés íz világa adja, melynek köszönhetően ma már a gourmet konyhaművészetben is egyre jelentősebb szerepet kap.
Az egyik legizgalmasabb, ugyanakkor rendkívül egyszerű felhasználási módja ennek a lisztnek, ha élesztő nélküli kenyér készül belőle.
Az élesztő nélküli kenyér az, mely egyre népszerűbb a neves szakácsok körében is, hiszen az így kapott lapkenyerek egyszerre nyúlnak vissza őseink idejébe és hozzák el annak hangulatát és egyszerre reformálják meg a mai konyhánkat új, ismeretlen ízeket alkotva, tökéletes harmóniában a ropogós állaggal. Ráadásul egy ügyes szakács mindezt úgy tudja kivitelezni, hogy az élesztő nélküli kenyér valóban finom, kellemes, izgalmasan ropogós, még a hozzá tálalt ételek ezt tökéletesen egészítik ki és a teljes étel egészséges is maradhat.
Gondoljunk csak a torillára, nachosra vagy a magyar Töki Pomposra, ahol mondjuk a lapkenyér nem ropog, de isteni finom!