Szolgáltatás

A Feljelentés Btk. pontjai

Ha hamis váddal vádolják, érdemes azonnal ügyvédhez fordulnia. Miért? A Feljelentés Btk. szerint bárki vádolhatja Önt vagy hozzátartozóját hamisan. Azonban rengeteg pontnak meg kell felelnie ahhoz, hogy bizonyítható legyen a vád. Mivel a Feljelentés Btk. pontjaival sokan nincsenek tisztában, a folyamat sokszor hosszadalmas.

feljelentesAmennyiben a feljelentő nem tudja bizonyítani a vádat, szabadságvesztésre ítélik. Ha Ön nincs tisztában a hamis vád mibenlétével, menetével, keressen fel egy tapasztalt ügyvédet. Először érdemes Önnek is tájékozódnia valamennyire az ügyben. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes leírást talál a hamis vád pontos meghatározásáról. Még egy szemléltető példát is olvashat, amely kicsit közelebb viszi az ügy gyakorlati részéhez. Minden esetben a bíróság tudomására kell hozni, ha valakit hamisan vádolnak. Máskülönben nincs bűncselekmény.

Amennyiben az elolvasottak után kérdése van, keresse fel a Vidákovics Ügyvédi Irodát. A válóper mellett, a büntetőjog a másik szakterületük. Ezen a területen az egyik legtapasztaltabb Ügyvédi Iroda Budapesten. Minden ügyfelet kiemelkedően kezelnek, számukra nincs két egyforma ügy. Így nem kell attól tartania, hogy nem kap kellő figyelmet.

A tudatlanság nem bűn, azonban, ha nem kérdez, akár bajba is kerülhet. Egy tapasztalt ügyvéd sok problémát levesz a válláról. Nem kell feleslegesen aggodalmaskodnia. Bármikor választ ad kérdéseire, ami óriási biztonságérzetet ad. Ha úgy érzi bizonytalan, nem ért valamit, ne habozzon kérdezni. Senki nem várja el, hogy minden tudjon a büntetőjogról. Azt viszont igen, hogy időben tájékozódjon.