vadháló
Szolgáltatás

Vadháló a termés védelmére

Főként vidéken fordul elő, hogy a közeli erdőben, mezőn élő vadállatok szemet vetnek a termésre és úgy gondolják, hogy a zöldség vagy a szép nagyra duzzadt káposzta jobb lakoma, mint amit máshol találnának. Az esetleges interakciók elkerülése érdekében, a vadháló telepítésre hasznos metódusnak minősül. A kellően masszív szerkezet gondoskodik róla, hogy a nagyobb állatok biztosan ne tudjanak áthatolni rajta azzal, hogy széttépik. De ott vannak még a kisebb testű jószágok, akiket a kellően sűrű hálós szerkezet fog távol tartani a veteményestől.

A vadháló telepítése viszonylag egyszerű feladat, amihez minden fontos kiegészítő megtalálható a keritesrendszerek.hu oldalon. A lerakás során ugyanakkor érdemes nagyon odafigyelni az alaposságra. A hanyagság itt kicsit sem kifizetődő, ezért szánjunk rá elég időt és energiát, hogy a jövőben ne kelljen javítgatással foglalkozni. Mivel a vadháló az állatok erején túl ki van téve a természeti viszonyok károsító erejének is, ezért a készítők horganyzott bevonattal látták el, ami meggátolja a rozsdásodást és ezzel a szerkezet gyengülését.

Mitől válik ideálissá a fakapu?

Ha sikerekül elkészítenünk a megfelelő kerítést, ami körülveszi a telket, akkor biztosítanunk kell rá több helyen is ki- és bejáratot. Erre a célra használható fel igazán jól a fakapu, ami többféle változatban elérhető. Amikor választásra kerül a sor, akkor mindenképpen vegyük figyelembe az elsődleges jellemzőket! Bár a külső sokat számít, de önmagában még nem minden. A stílust tekintve elérhető Vadász és Szarvas típusú fakapu, amelyek viszonylag nyíltabb rendszerek.

A Börzsöny kerítéselem ezzel szemben félmagas és teljesen zárt megoldást kínál. Bármelyik változat megjelenése nagyon határozott és vonzó. Sokat tud dobni a hangulaton a stílusos beillesztésük a környezetbe. A fakapu tehát illeszkedjen a már meglévő térelválasztó rendszerekhez és azokat tegye teljessé! Az oszlopok és rögzítő elemek egyszerűen megrendelhetőek, így már csak a felszerelés marad hátra. Némi odafigyelés és lelkesedés birtokában ez sem jelenthet problémát.