EgészségSzolgáltatás

A fogak rendezettsége egészségügyi szempontból is fontos

A fogazatunk rendezettsége, sajnos sok ember szerint, csak esztétikai dolog. E miatt a gondolkodás miatt pedig nagyon gyakran marad el a fogszabályozás, mint kezelés.
Pedig az, hogy fogazatunk rendezetten növekedett e, vagy kusza, nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontból is rendkívül jelentős tényező.
A fogszabályozás elhanyagolása nagyon súlyos következményekkel járhat, hiszen a fogazat kuszaságának következtében, ahol a fogak fedik egymást, nehezen tisztítható felületek alakulnak ki és ez szuvasodáshoz, akár fogvesztéshez is vezethet. Még komolyabb esetben, ha a fogak állása miatt a rágás a szájüreg egyik oldalára összpontosul, a rágó oldalon a fogak elkopnak, a használaton kívüli oldalon elcsökevényesednek. Extrém esetben az állkapocs izmai féloldalasan erősödnek, ami elhúzhatja a csontozatot és állkapocs kopáshoz vezethet.
Azok számára, akik a negatív kritika miatt nem merik vállalni a fogszabályozást, ma már elérhető a láthatatlan fogszabályozás.
A láthatatlan fogszabályozás lényege, hogy a készülék legnagyobb része a fogak belső oldalán van, így nem látható, ami pedig látható helyen van, annak színe vagy megegyezik a fogazatéval, vagy átlátszó, így lényegében a beavatkozás tökéletesen rejtve marad a külvilágtól.