Szolgáltatás

Nem szabad alábecsülni azt, amit a nagyok is elismernek

A hobbijaim kapcsán gyakran beszélgetek más hobbistákkal az ipari kemencék és szárítószekrények kapcsán. Azt a következtetést kell, levonjam ezekből a beszélgetésekből, hogy azok, akik profi ipari kemencék és szárítószekrények segítségével dolgoznak, esküsznek rá, hogy soha nem szabad mással foglalkozni, azok pedig, akik még nem próbálták, azt hiszik, hogy ez csak egy ügyesen összerakott sütő, semmi más. 
Nagyon gyakori az a jelenség, hogy a kezdő és haladó hobbisták saját vagy mások által, házilag összerakott ilyen-olyan kemencékkel dolgoznak, ami ugyan teszi a dolgát, de a késztermék minősége mindig kérdőjeles. Ezt ezek az emberek sokszor az anyagminőségnek, vagy egyéb műveleteknek tulajdonítják, és gyakran évek telnek el, mire hajlandóak elfogadni, hogy akár pár fokos ingadozás is komoly problémákat okozhat a kemencével való munka során. Sokszor ez soha nem jön el.
Ilyenkor, jó esetben jöhet az ipari kemencék és szárító szekrények beszerzése, rosszabb esetben marad a régi és az imádság.
A valóban profi ipari kemencék és szárítószekrények képesek minimális hőingadozással dolgozni, a teljes légtérben, valamint akár előre betáplált program szerint időre változtatni a belső hőmérsékletet, szintén nagyon precíz hő változással. Ez pedig a legtöbb esetben elengedhetetlen a magas minőségű termékek készítéséhez.