Építkezés

Műanyag redőny típusok

Árnyékolás technikai eszközöket ma már nemcsak a klasszikus fa alapanyagból készítenek, hanem műanyagból is. Tartóssága és könnyebb kezelhetősége miatt, ma már egyre többen döntenek az ilyen típusú sötétítők mellett. A palástja műanyagból készül, ami roppant időtálló. Többféle színben rendelhető, nemcsak a klasszikus fehér mellett lehet dönteni. A műanyag redőny könnyedén mozgatható árnyékolást biztosít.

ablakokA legnépszerűbben a kézi gurtni segítségével tudjuk azt le- és felhúzni, de természetesen motoros, automatikus megoldásokban is lehet gondolkodni. A műanyag redőny minimális karbantartást igényel, ráadásul a tisztítása is könnyű. Az új, modern műanyag redőny többszörösen felületkezelt, így jól bírja a szélsőséges időjárási viszontagságokat. A redőny tengelye fémből, míg a lába műanyagból készül. Gumibetéte stabil tartást biztosít. Rejtett ütközővel együtt rendelhető meg.

A külső tokos műanyag redőny beépítése szakértelmet követel. A vakolható tokos műanyag redőny ezzel szemben vakolható éllel szerelve érkezik meg. Vakolását műanyag léccel segíti elő. Az oldalpofái alumíniumból készültek. A belső tokos műanyag redőny a fal szerkezetébe szükséges helyezni, így nem takarja el az ablak külső felületét, nagyobb teret hagyva az ablaküvegnek.

Speciális szigetelésének köszönhetően nem kell attól félni, hogy nem nyújt megfelelő védelmet. Az ilyen típusú árnyékolási technikai halkan működik. Ez annak köszönhető, hogy csapágyazott fémtengellyel és gumibetéttel szerelt lefutó lábak segítségével működik.