Szolgáltatás

Minden hobbi a laborba vezet!

Szervusztok! Újabb hónap telt el és természetesen újabb hobbit találtam ki magamnak. Ez szerencsére nem azt jelenti, hogy mindegyiket űzöm is, de sok mozgatja a fantáziámat folyamatosan és sok van, ami időről időre visszatér az életembe, míg mások közben kicsit háttérbe szorulnak.
Ez a mostani őrületem pedig a hangyafarmok építése és hangyák tartása, megfigyelése. Nem is hinnétek, hogy egy-egy ritkább hangyafaj királynője milyen összegekbe kerül, de inkább le sem írom, ha érdekel valakit, várunk szeretettel, a témával foglalkozó csoportokban.
De hogy hogy jön a hangyásságom a laboratóriumi eszközökhöz? Hát, meglehetősen sok szál fűzi ide a hobby. Kezdjük ott, hogy a királynőt, az első néhány dolgozójának megjelenéséig, kémcsőben tartjuk, ami a laboratóriumi eszközök kategória. Etetni, itatni pipettával szoktunk, például óraüvegben. A fészek nedvesítését fecskendővel a legegyszerűbb megoldani, stb. Tehát magának a tartásnak is bőven van ilyen jellegű vonzata.
Akik viszont komolyabban foglalkoznak a témával, azok pontosan mérik az állományt, a királynőt, dolgozókat, katonákat, amihez pedig, apró méretük miatt laboratóriumi mikro mérlegek szükségesek. Tény, hogy ez már a komolyabb hobbistáknak érdekes, de a laboratóriumi mikro mérlegek segítségével sok fontos információ nyerhető egy olyan apró világról, mint amiben a hangyák léteznek.