fémhulladék átvétel
Szolgáltatás

Hogyan történik a fémhulladék átvétel?

Amikor valaki szeretne megszabadulni a felgyülemlett vashulladéktól, akkor egy méhtelep felkeresése mellett kell döntsön, hiszen itt jó pénzért, relatíve gyorsan és egyszerűen lehet ezt megoldani. De mire is szükséges odafigyelni a fémhulladék átvétel során? Az egyik legfontosabb mozzanata az egész procedúrának az természetesen a matériák lemérése.

A tapasztaltabb kollégák tudják, hogy ebből származik a legtöbb vita a telephely és a kliensek között. A  vashulladék szakmában épp ezért csakis hitelesített mérleget lehet alkalmazni. Ennek köszönhetően a vállalkozás a fémhulladék átvétel során megbízható marad, hiszen egy olyan szerkezettel dolgozik, amit egy állami szakember nézett át.

Annak érdekében, hogy a mérleg mindig biztos eredményt mutasson, elengedhetetlen az állami leellenőrzés. A legtöbb MÉH telephelyen csakis az a mérleg kap engedélyt, amelyik minden egyes szabványnak teljes mértékben megfelel. Nyilván itt is előfordulhatnak bizonyos hibák, de azok mindig a hibahatáron belül történnek.

Ennek köszönhetően a fémhulladék átvétel maximálisan megbízható marad. Gyakran kerülnek elő a méréskor a kisebb és kézi mérlegek, amik dekára pontosan mérnek.  Az ilyen eszköz bár akár 600 kg-ig is mérhet, és csak egynégyzetméteres alapterülettel rendelkezik.

Használt akkumulátor átvételi ár: megéri az embernek?

A használhatatlan, elromlott vagy túl régi akkuktól valamilyen módon meg kell szabadulni. Mindig tanácsos egy MÉH telepet választani, ahol egyrészt a használt akkumulátor átvételi ár igazán jó, másrészt pedig a legkörnyezettudatosabb opció. A gépkocsik, legyen szó személygépjárművekről, teherautókról vagy akár ipari, mezőgazdasági gépekről, veszélyes hulladéknak számítanak az akkumulátor miatt.

Ezen eszköz átvételére szinte mindegyik magyar méhtelep specializálódik. Amellett, hogy a használt akkumulátor átvételi ár kedvező a tulajdonosnak, nem szabad arról az előnyről sem megfeledkezni, hogy jó tesz az ember a természetnek ezzel. Nem vitás, hogy a környezetvédelem egy jó érv az akkumulátor felvásárlás mellett.