hdmi kábel
Szolgáltatás

A HDMI kábel kitűnő digitális jeleket továbbító kellék

A digitális HD videó és a többcsatornás, ugyancsak digitális hang továbbítására napjainkban már elegendő egy vezeték. A HDMI kábel kifejlesztése a Silicon Image laboratóriumában történt 2000-ben. Ez az egyik legszélesebb körben alkalmazott interfész az ipari szektorban, az adminisztratív munkakörökben, de a háztartásokban is. A HDMI kábel a tömörítetlen jeleket és a vezérlési adatokat közvetíti, a lehető legkisebb jelveszteség mellett. A legújabb változatai jelenleg a 2.0 és a 2.1 jelzésekkel vannak ellátva.

Hosszútávon az érdeklődő ezekkel jár leginkább jól, élvezheti a segítségükkel a minőségi hangzást és a képi élményt. Különféle kategóriák vannak a termékcsaládon belül, amelyek az anyagtisztaság és az árnyékolás/szigetelés minőségétől függnek. A drágább szériák ezüstözött vagy ezüstötvözet rézből készülnek. A HDMI kábel 5 méterig szavatolja a kifogástalan átvitelt, hosszabb vezeték esetén már gyengül a jel.

A 8K HDMI kábel rendkívül magas színvonalat képvisel

A digitális hang és a HD videó továbbítására nem szükséges külön vezetékeket beszerezni, eggyel is megoldható ez a feladat. Főképp, ha a 8K HDMI kábel az alkalmazott modell. Ez igen tiszta tömörítetlen jelátvitelre és vezérlési adatok pontos közvetítésére ajánlott, a funkcióját teljes mértékben ellátja, de csak 5 méter hosszúságig. Ezen felül sajnos csökken a hatékonysága és nő a jelveszteség. A 8K HDMI kábel megrendelhető egyéni hosszban és előre szerelt változatban is a kacsa-audio.hu webáruházban, mégpedig költséghatékony áron.

A felbontásuk 8K 60Hz, a jelátviteli sávszélességbéli teljesítményük pedig 18 Gbps. Kombinálja a kiemelkedő anyagokat és az élvonalbeli tervezést! A hosszú szemcse szerkezetű réz vezetőt és az első szintű zajelnyerést alkalmazza a kiemelkedő összteljesítmény megvalósításához, azaz garantálja a 8K/30 videó megjelenítést, a HDR és az eARC támogatást. A 8K HDMI kábel termékkategórián belül vannak eltérések, számos gyártó forgalmaz ilyen kellékeket, de bátran kijelenthető, hogy az alacsonyabb árfekvésű darabok is elfogadhatóan teljesítenek.