Zúzódás kezelése hűsítés révén

Amikor valamelyik testrészünket nagyobb erejű ütés éri, akkor a hajszálerek megrepedhetnek és a szövetek közé szivárgó vér miatt zúzódás alakulhat ki. Ha ilyen jellegű sérülés ér bennünket, akkor az a legfontosabb, hogy minél hamarabb jegeljük a fájdalmas területet, ugyanis a zúzódás kezelése akkor a leghatékonyabb, ha a lehető leggyorsabban hűteni kezdjük. Ezzel a véraláfutás és a duzzanat keletkezése is megelőzhető, aminek köszönhetően a regenerálódási idő jelentősen lerövidül. Persze, általában nem otthon történnek az ilyen balesetek, ahol a hűtőládában mindig van egy kis jég, hanem a lakástól távol, edzés, kirándulás alkalmával, amikor nincs honnan azonnal jeges borogatást szerezni.

Azonban erre nincs is feltétlenül szükség, mert a zúzódás kezelése hűsítő géllel is történhet, ami hasonlóképpen hat, mintha egy zacskó fagyasztott zöldséget vagy jégakkut tennénk a szóban forgó felületre. Sőt, egy ilyen készítmény még hatékonyabb is lehet, mert nemcsak csillapítja a fájdalmat és összehúzza az ereket, hanem fokozza a keringést és lazítja az izmokat is.

Ezt pedig bárhová magunkkal vihetjük, sportolni, kirándulni vagy utazásra, így a zúzódás kezelése azonnal megkezdődhet, amint megtörténik a baj. Ugyanakkor vannak olyan problémák, amelyeknek nem ilyen egyértelmű sem az oka, sem pedig a mód, ahogyan orvosolni kellene. Például a bőrviszketés okai igen sokfélék lehetnek, ezért a tünet enyhítését is különféleképpen lehet elérni, attól függően, hogy mi váltotta ki.

Amennyiben a kellemetlen érzés rovarcsípés miatt alakult ki vagy csalánkiütés bújik meg mögötte, akkor a viszketés elleni, hűsítő, érzéstelenítő krémek biztosítják a leghatékonyabb kezelést. Abban az esetben pedig, amikor száraz bőr okozza a viszketést, akkor természetesen a hidratáló produktumok jelentik a megoldást. Azonban, ha a bőrviszketés okai bizonyos betegségek, mint például cukorbetegség, emésztőrendszeri vagy vérképzőrendszeri problémák, akkor a háttérben álló kór feltárása és orvoslása hozhat enyhülést.