Nyugodtabb alvás, pihentebb ébredés Buteyko légzésterápiával

Az alvás felfrissít, pihentet, de mindannyian küzdöttünk már álmatlansággal, ami természetesen a következő napra is rányomta a bélyegét. Egy-két rossz éjszakát még könnyen kiküszöbölhetünk, de ha a rossz minőségű alvás tartósan fennáll, az az egészségre is kihatással van. Egy 2009-es felmérésből kiderült, hogy a magyar lakosság mintegy 60 százaléka rosszul alszik!

Vannak, akiknek a horkolás vagy alvási apnoe okoz problémákat e téren, de más betegségek és a stressz is kedvezőtlenül befolyásolhatja az alvásunkat. Ezek a faktorok hosszú távon rányomják bélyegüket az alvás- és életminőségre is. Azok, akik nem jutnak elegendő minőségi, pihentető alváshoz, gyakran küzdenek alacsony energiaszinttel, nem megfelelő a koncentrációjuk, és akár memóriazavarok vagy  depresszió is kialakulhat náluk.

Számukra jelentős megkönnyebbülést hozhat, ha megtanulnak változtatni a légzésükön. A tudatos légzés által visszaállítható a minőségi alvás, magasabb energiaszint, jobb mentális és fizikai egészség, beleértve a jobb közérzetet és a koncentrációs képesség javulását is. A Buteyko légzés tréningen mindez elsajátítható és a mindennapi életben is könnyedén alkalmazható.

Akik már megtanultak változtatni a légzésükön gyakran olyan váratlan előnyökről is beszámolnak, mint a fogyás vagy a mélységes nyugalom érzése. Úgy érezték visszavették az uralmat a saját egészségük fölött, várakozással és életerővel telve ébrednek reggelente.

A Buteyko légzés elsajátítható akár az otthonunk kényelméből is online, élő tréning formájában, élvezve annak minden pozitív élettani hatását.