Mit tud a modern bontókalapács?

Amikor a betonfalak vagy aszfalt bontásáról, feltöréséről van szó, akkor egy kis méretű, gyenge teljesítményű szerszám nem jöhet szóba, hiszen azzal túl sok időbe telne elvégezni a munkát, arról nem is beszélve, hogy roppant fárasztó lenne. Ezért is ajánlatos a bontókalapács mellett dönteni, amelyik lerövidíti a munkaidőt és sokkal könnyebbé teszi a feladat elvégzését. Szerencsére a webshopoktól megvehető a 41J ütésenergiájú és 1750W-os motorteljesítménnyel bíró változat, amelyik kétségtelenül az egyik legmagasabb munkateljesítményt garantálja. A robusztus felépítéssel és a kifogástalan minőségű anyagok alkalmazásával, a bontókalapács a leghosszabb élettartammal rendelkezik. Ennek hála pedig több év múlva is úgy működik, mintha új lenne.

Sőt, a legmodernebb bontókalapács már rendelkezik az úgynevezett “vibration control” megoldással, ami az egészségre káros rezgések csökkentését teszi lehetővé a hosszú használati idő, valamint magas kezelői kényelem érdekében. A bontókalapács nagyon praktikus. Alapkivitelben a kézikocsin, egyszerűen és kényelmesen szállítható görgők segítségével. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy adott a kiváló kezelhetőség is, a nagy fogantyúnak köszönhetően. Azt is nagyon sokan szeretik, hogy a gép be- és kikapcsoló gombjának elhelyezése ideális, így nem történhet meg egy véletlen kikapcsolát.

Kinek is lehet egy elengedhetetlen eszköze ez? Kétségtelen, hogy a bontókalapács, a fúró és véső már több évtizede a szakemberek kedvenc munkaeszközei, ugyanis ezek mindig pontosan és gyorsan elvégzik a munkát. Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy a tartozékok az idő múlásával egyre jobban fejlődnek és egyre hatékonyabbá és sokoldalúbbá válnak. Ezért is történhet meg, hogy egy 5 éves bontókalapács már nem tudja felvenni a versenyt egy korszerűbb fajtával. A hazai webboltokban megvehetőek az SDS-plus és SDS-max befogású bontókalapács modellek is. Mind a két típusnak megvan a saját pozitívuma. Az SDS-max a komolyabb munkákra hivatott, kőben és betonban kiválóan alkalmazható, és ezzel ellentétben az SDS-plus inkább a könnyebb, de pontosabb feladatokra lett kitalálva.