A kerékpár lakat biztonságot nyújt

A kerékpározás sokak számára meghatározó közlekedési eszköz. Vannak országok, ahol a biciklizés szorosan kapcsolódik az adott kultúrához. Hazánkban főleg sportolásra használják, kevés százalékban jellemző a környezetbarát és praktikus közlekedési eszközként való használata. A bicikliző és a bicikli biztonsága fontos tényezők, ezért a kerékpár lakat szerves része a járműnek.

A legtöbb ember igyekszik minél stabilabban rögzíteni járgányát, amikor valahol ott hagyja akár rövid időre is, hiszen a kerékpárlopások megemelkedett száma miatt senki sem érezheti biztonságban nagy értékű kétkerekűjét. Az erős, jó minőségű kerékpár lakat hatásos védelmet jelent a lopások ellen, azonban sajnos, így is előfordul, hogy meglovasítják azt, illetve leszerelnek róla alkatrészeket. Nyerget, kereket vagy egyéb mozdítható alkatrészt. A kerékpár lakat sokkal inkább a tulajdonosnak jelent egyfajta nyugalmat adó biztonsági tényezőt. A bicikli biztonsága mellett a személyi biztonság még fontosabb dolog, mivel az egészségünkről van szó.

A kerékpár lámpa szett minden kétkerekű kötelező alkatrésze, amelyet a KRESZ szabályai is előírnak, és a rendőrök szigorúan be is tartatják azok meglétét. A biztonságos városi és országúti közlekedéshez fontos a megfelelő világítás. Képzeljük csak el, ha az autókon nem lenne fényszóró. A kerékpár lámpa szett elől fehér, hátul piros fényben kell világítson. A jobb láthatóság érdekében a gyártók különböző villogó fényjátékkal igyekeznek még figyelemfelkeltőbb lámpákat gyártani.

A kerékpár lámpa szett számos helyen megvásárolható, többek között az agardikerekpar.hu weboldalon. A modern LED technológiával készült lámpák igen jó fényerővel rendelkeznek, amelyek egy-két ceruzaelemmel nagyon hosszú ideig használhatóak, a minimális energiaigényük miatt. Ezenkívül létezik akkumulátorral működő kivitel is. A lámpákat általában a kormányrúdra szokás szerelni, de létezik sisakra szerelhető verzió is, amely a kerékpáros fején foglal helyet, így mindig arra világít, amerre néz a vezető.